Ramazanda Tüketilmesi Gereken Arı Ürünleri

Cevapla
Kullanıcı avatarı
srd
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 56
Kayıt: 27 Eyl 2018, 23:37

Ramazanda Tüketilmesi Gereken Arı Ürünleri

Mesaj gönderen srd » 07 May 2019, 20:08

Yığılca ilçesinde bulunan DAGEM'de birçok bilimsel çalışma yürüten Kekeçoğlu, yaptığı açıklamada, sosyal ve bilimsel projelerle bölgesel kalkınmaya destek verdiklerini anlattı.
Resim


Arı sütü, kalsiyum, bakır, demir, fosfor, silikon, kükürt ve potasyum gibi minerallerin yanı sıra B-ailesi vitaminleri, biyotin, inositol, folat, nükleik asitler, gama globülin ve zenginliği gibi zengin besin elementleri içerir. İnsan vücudunun üretemediği 8 temel amino asit de dahil olmak üzere 17 farklı amino asite sahiptir.
Resim
Arı sütü astım, saman nezlesi, karaciğer hastalığı, pankreatit, tip 2 diyabet, diyabetik ayak ülserleri, uyku problemleri, kanser, yorgunluk, premenstrüel sendrom (PMS),kısırlık, menopoz semptomları, mide ülserleri, böbrek hastalığı, kemik kırıkları, cilt bozuklukları ve yüksek kolesterol için kullanılır. Ayrıca, yaşlanmanın etkileriyle savaşmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çin tıbbında arı sütü, ömrü uzattığına, hastalığın önlenmesine ve gençliğin geri kazanılmasına yardımcı olan bir madde olarak kabul edilmektedir. Çin'deki popülerliği nedeniyle, arı sütünün en büyük üreticilerinden biridir.

Arı sütü genellikle bitkisel bir takviye olarak satılmaktadır. Pek çok bitkisel bileşik için düzenlenmiş üretim standartları yoktur ve bazı pazarlanan takviyelerin toksik metaller veya diğer ilaçlar ile kirlendiği bulunmuştur. Kirlenme riskini en aza indirmek için bitkisel / sağlık takviyeleri güvenilir bir kaynaktan alınmalıdır.


kaynak:https://www.haberturk.com/ari-sutu-nedi ... ts-2136193


www.saglikbu.net - Sağlık bu, ihmale gelmez...
Sağlık, bilgi ve deyneyim paylaşım platformu.
Cevapla

“Güncel Sağlık Haberleri” sayfasına dön