İftar ve sahurda kayısı tüketin önerisi!

Cevapla
Kullanıcı avatarı
srd
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 56
Kayıt: 27 Eyl 2018, 23:37

İftar ve sahurda kayısı tüketin önerisi!

Mesaj gönderen srd » 11 May 2019, 22:45

Resim

Birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanan kayısının ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında tüketilmesinin sağlığa faydalı olduğu bildirildi.

Resim

Demir bakımından en zengin gıdalardan biri olan kayısı, demire ek olarak bakır da içerdiğinden, ruh halinin dengede kalmasına da yardımcı oluyor ve kan hücrelerinin üretimini artırıyor.

Sindirim sisteminin çalışmasına da yardımcı olan meyve ayrıca en önemli potasyum kaynakları arasında yer alıyor.


Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, kentte üretilen ve dünyaya ihraç edilen kayısının faydalarının toplumun hemen hemen her kesimi tarafından artık bilindiğini belirtti.

kaynak:https://www.haberturk.com/iftar-ve-sahu ... 2458810/16


www.saglikbu.net - Sağlık bu, ihmale gelmez...
Sağlık, bilgi ve deyneyim paylaşım platformu.
Cevapla

“Sağlıklı Beslenme” sayfasına dön